880

Ce au adus nou giganții IBM și Microsoft la Chișinău

Corporațiile americane IBM si Microsoft, împreună cu partenerul local BASS Systems, au prezentat inovațiile pentru Republica Moldova.

Compania autohtonă BASS Systems a organizat la Chișinău două evenimente dedicate familiarizării mediului de afaceri din Moldova cu cele mai moderne aplicații informatice de business. Soluțiile prezentate au drept scop optimizarea costurilor în cadrul întreprinderilor, fluidizarea proceselor de business, utilizarea mai eficientă a resurselor umane și financiare. Implementarea soluțiilor bazate pe inovații și tehnologii de ultima oră facilitează controlul si vizibilitatea întregii activități a întreprinderii, securitatea datelor, creșterea profitului, și oferă un șir de avantaje concurențiale.

IBM Innovate

Companiile din toată lumea operează în prezent cu volume enorme de date. Modul de gestionare a datelor, optimizarea proceselor de business, soluțiile de securitate și protecție a datelor au constituit temele principale ale evenimentului ”IBM Innovate 2016”, organizat de BASS Systems împreuna cu corporația americană IBM.
Oamenii de afaceri sunt nevoiți în prezent – pe lângă administrarea întreprinderilor – să optimizeze procesele de business, să caute metode eficiente pentru securizarea datelor și a dispozitivelor în utilizare, să se ocupe de prevenirea furturilor de date cu caracter confidențial. Scopul evenimentului a fost de a prezenta modul în care soluțiile IBM răspund provocărilor cu care se confruntă companiile din Republica Moldova.

IBM și BASS Systems nu-și propun să schimbe infrastructura existentă de management a datelor sau practicile de control și protecție, ci vor pune un accent sporit pe integrarea sistemelor deja în utilizare cu cele noi, pentru a obține soluții mai reușite și, ca rezultat, o productivitate mai mare, a precizat Ron Keren, directorul regional IBM. ”Noi suntem aici pentru a analiza problemele cu care se confruntă companiile din Moldova. Soluțiile noastre sunt pentru aplicare la nivel global, însă avem o experiență bogată și în ce privește abordarea personalizată față de clienți”, a precizat dl Keren.

În cazul instituțiilor financiare, drept motiv de colaborare el a invocat faptul că atacurile cibernetice asupra băncilor devin tot mai frecvente, tot mai organizate și mai concentrate la nivel mondial. Protecția datelor și securitatea sistemelor au devenit pentru aceste instituții chestiuni la fel de importante ca și rata de refinanțare a băncii centrale și stabilitatea macroeconomică a țării. Totodată, guvernul poate îmbunătăți substanțial serviciile publice, securizând sistemele vitale pentru funcționarea lor și optimizând cheltuielile publice, a subliniat reprezentantul IBM. Tradițional, produsele IBM sunt preferate de companiile din sectorul financiar-bancar, energetic, utilități, transporturi și de sectorul public. ”Corporația IBM va ajuta partenerul nostru BASS Systems cu toate resursele necesare pentru implementarea cu succes a proiectelor din țara voastră”, a mai spus Ron Keren.